vrijdag 19 september 2008

Vliegen

Vliegen is belachelijk duur tegenwoordig, en om het ook nog onaantrekkelijk te maken is voorzien in een grote hoeveelheid tijdverslindende veiligheidsprocedures.
Soms is het vliegtuig echter de meest voor de hand liggende manier om ergens te komen. Dan is het zaak om voordat je vertrekt zeker te weten dat je straks niet in het vliegtuig zit naast iemand die minder heeft betaald voor z'n ticket. Een belangrijk deel van de daarvoor benodigde research doe ik altijd via Kayak. De Franse site geeft prijzen in Euro's (de .com versie prijst in USD) en de schermteksten zijn in het Frans.
Kayak is in wezen een soort meta zoekmachine die de sites van luchtvaartmaatschappijen en andere aanbieders afschuimt voor een vrij complete vergelijking van tarieven. Een voordeel daarbij is dat ze prijzen inclusief boekingskosten en dergelijke laten zien, en dat ook complexe routes met tussenstops en dergelijke tot de mogelijkheden behoren!
Voor bestemmingen binnen Europa, waar low cost carriers een deel van de markt hebben, kan je even cross-checken op lowcostairlines (ongelukkige naam).

Geen opmerkingen: