donderdag 18 september 2008

Het weer in Frankrijk - 14 dagen vooruit

Om een of andere reden zijn ze in Frankrijk nooit zo geïnteresseerd in het weerbericht. In kranten, op tv of op het internet word je al snel afgescheept met een verslag over het weer van vandaag en een globale voorspelling voor morgen.
Dat willen wij reizigers natuurlijk niet!
Of je nou kampeert of in een hotel of chambre d'hôte verblijft, vakantie en (goed) weer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Buiten de stad nog meer dan bij een stedentripje.
Als je je probleem aan Google vertelt krijg je antwoorden die precies illustreren wat het probleem is: korte, algemene voorspellingen. Lange termijn is niet beschikbaar of alleen tegen betaling. Ik heb lang gedacht dat het kennelijk iets Nederlands was om graag veel over de weersverwachting te weten. Inmiddels is duidelijk dat het tóch ook in Frankrijk bestaat: een website die voor twee weken vooruit per regio een voorspelling geeft voor temperatuur, bewolking, wind, etcetera. Agate France staat tegenwoordig dus overal in mijn favorieten. Alleen voor de sneeuwberichten en wintersportvoorspellingen kom ik nog op andere weersites. Maar daarover later meer.

Geen opmerkingen: