woensdag 24 augustus 2011

5000 supermarkten in je TomTom

Ga je rondreizen in Frankrijk? Stop dan eens vijfduizend supermarkten in je navigatiesysteem. Het is zo makkelijk als een bestandje downloaden, en het bespaart heel veel gezoek onderweg.

Hoe gaat het in z'n werk?
De site GPS Passion verzamelt GPS coördinaten van alle mogelijke zaken in Frankrijk: supermarkten, kappers, en natuurlijk de befaamde 'radars', de flitskasten waar de wegen zo langzamerhand mee vol staan.
Helaas moet je je aanmelden voor de site (naam en wachtwoord kiezen, bevestigen met een linkje in de mail), maar daarna kan je al deze coördinaten downloaden voor gebruik op je navi.

Supermarkten
De verzameling 'Grandes Surfaces Alimentaires' telt meer dan 5300 lokaties met van die grote weidewinkels met verse vis, grands crus en lingerie. Download ze hier (registratie vereist)

En verder
Verder zijn er nogal veel andere POI's (Point-of-Interest) die betrekking hebben op Frankrijk te halen op GPS Passion. Denk aan gratis wifi spots, openbare toiletten, brievenbussen, hotels van allerlei ketens, Velib' verhuurpunten in Parijs, bouwmarkten en vulkanen.
Ook de Franstalige buurlanden Zwitserland en België komen aan de beurt.

Installeren
De bestanden die je binnenkrijgt zitten in een ZIP file en komen in de meest populaire formaten. Onder meer OV2 (tomtom), ASC (Medion, Navman) en CSV (Garmin) zijn vertegenwoordigd. Plaats het juiste bestand op je navigatiesysteem en zie 'm terug bij de 'nuttige plaatsen' (tomtom benaming)

Geen opmerkingen: